Skip to content
Increase font size Decrease font size Default font size

Úvodní stránka
Obec
Obecní úřad
Fotogalerie
Videogalerie
Zápisy
Služby v obci
Burza/Inzerce
Sport
Plánované projekty
Firmy v obci
Zpravodaj
Farnost Tvarožná
Mikroregion
Organizace v obci
Doprava a komunikace
Mapový portál
Mateřská škola
 
 

Mobilní rozhlas

MR Reg 250x250

Mapový portál

BANNER2

Mikroregion Roketnice

Mikroregion logo

MAS Slavkovské bojiště

MAS logo n

Ekolamp

 

ekolamp.logo .2D.black .cmyk 1

Počítadlo přístupů

TOPlist

Možnost převedení agendy stavebního úřadu pod město Šlapanice PDF Tisk
Napsal uživatel Tomáš Šenkyřík Čtvrtek, 18 Červenec 2013 13:14 Aktualizováno Neděle, 04 Srpen 2013 19:29   

slapanice01webObec Mokrá - Horákov dojednala svoje odloučení od stavebního úřadu Pozořice a od 1. 10. 2013 přejde pod stavební úřad města Šlapanice. O stejném kroku se chystá hlasovat i obec Sivice.

Z tohoto důvodu dáváme ke zvážení i našim občanům, zda by měli zájem, aby agendu stavebního úřadu pro naši obec vykonával stavební úřad města Šlapanice - pobočka Brno, Opuštěná 2.

Aby bylo možné tento případný krok učinit, je nutné se dohodnout s městem Šlapanice a uzavřít veřejnoprávní smlouvu o výkonu této agendy pro naši obec. Před případným zahájením potřebných jednání bychom nejdříve chtěli znát Váš názor.

Hlasujte proto prosím ve zveřejněné anketě a sdělte do připojené diskuze Vaše osobní zkušenosti se stavebním úřadem Pozořice (je možné přispívat i anonymně).

Přidej komentář

Komentáře (18)

  • Host (afgasjhaaaa)

    Smooth bangs modified head type is more small face, buckle tail tail to hair extensions increase fashion sense, brown wear does not pick people, worn on human hair extensions the head more fashionable. Amber gray wig is very skinny, it is suitable for dark skin girls. And the design of clip in hair extensions the buckle can also modify the perfect face, become hair extensions online very fashionable and fashionable.

  • Host (Martina Jančová)

    V neděli 22.9.2013 v 11.20 hod na programu ČT2 bude odvysílána reportáž "SCHVÁLNOSTI POZOŘICKÉHO STAVEBNÍHO ÚŘADU"

  • Host (ŠTOURA (Č))

    Odpověď na: Host (Martina Jančová)

    On pan stavebník J. M. asi hodně podcenil obrovský vliv paní vedoucí úřednice pozořického stavebního úřadu B. Č.
    Asi se jí předem nezeptal, jak těch oknem vyhozených 80 až 100 tis. Kč, o něž zbytečně přišel, správně použít, aby neinvestoval zbytečně.
    Potom už úřednici nestálo za to ani přijít na to ústní jednání a přišla tam jenom "NÁHRADA".

    Komentář posledně editován 2013-09-23 06:38:32 uživatelem Tomáš Šenkyřík
  • Dobrý den,

    jména byla anonymizována, protože by se ve veřejných diskuzích neměly objevovat osobní údaje. I přes anonymizaci je podstat informace zřejmá. Děkuji za pochopení.

  • Host (Observer)

    V nejčtenějším týdeníku v ČR zdarma " 5 plus 2 " pro Brno a Brněnsko, číslo 37, ročník II, vyšly dne 12.9.2013 na straně č. 1,4 a 5 tyto články:
    Kvůli šikaně míří obce pod Šlapanice
    Úřednice a hosty budou sledovat kamery.

    Současný starosta Pozořic pan stavební Ing. Jaromír Červenka *15.2.1954, v živnostenském rejstříku www.rzp.cz má živnostenská oprávnění na:
    1) Provádění staveb, jejich změn a odstraňování
    2) Projektová činnost ve výstavbě
    obě se sídlem:
    Malé Lipky 471, 664 07, Pozořice
    Dlouholetá vedoucí stavebního úřadu v Pozořicích paní (bez titulu) Bronistava Častková, *26.7.1967
    v živnostenském rejstříku www.rzp.cz má živnostenská oprávnění na:
    1) Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona
    Obory činnosti:
    Obchodní živnost - nákup zboží za účelem dalšího prodeje a prodej
    Chov domácích a zoologických zvířat a poskytování souvisejících služeb
    se sídlem
    Horákov 200, 664 04, Mokrá-Horákov
    To mají na podnikání čas?
    Zbyde jim vůbec ještě čas na úřednickou práci?
    Co mají leta a leta ti dva společného?
    Silnou vzájemnou podporu!
    Proč má Pozořický stavební úřad o tolik více stížností než všechny okolní stavební úřady? a nejen za poslední 3 roky, ale desetiletí.
    Pan stavař starosta Červenka byl si měl připustit, že to asi nebude tím, že by v současném správním obvodě žil tak mimořádně vysoký podíl lidí s "vroubkem", tj. stavebníků nevybíravých, arogantních, až vulgárních, jak sám pan starosta argumentuje.
    Ale, měl by srovnávat chování těch 3 pracovnic stavebního úřadu s pracovníky na okolních stavebních úřadů.
    Dva "darebáci" ve stovce lidí - stavebníků, průměr moc nezmění, ale 2 darebácí ze 3 stálých zaměstnanců, to už má velký vliv.
    Navíc bývalá vedoucí svým chováním "naučila" ty své svěřené "křepelky", které se potom chovají stejně jak ona.

  • Host (Donna Ferruccia)

    Odpověď na: Host (Observer)

    Velký omyl, skvělá psí máma Bronislava Častková stále není bývalá vedoucí, ale ještě to tam všechno vede:
    Morální sponzoři:
    http://www.k-9.made.cz/titul.htm
    http://www.k-9.made.cz/kontakt.htm

  • Host (Observer2)

    Odpověď na: Host (Observer)

    Když starostovi zastupitelstvo uloží odvolat vedoucí stavebního úřadu a on to neudělá a chce za spousty peněz instalovat kamery, je něco velmi, velmi špatně. Podle mě by měli jít oba. Možná se bojí, aby se na něj paní Častková nezlobila a on si již ani neškrkl.

    Komentář posledně editován 2013-09-23 07:36:30 uživatelem Tomáš Šenkyřík
  • Host (Take obcan)

    No ona ta tvoje moralka starosto ani ty umysly nejsou tak kristalove ciste jak by se mohlo zdat. Proc se skryvat za jakesi pomyslne objektivni ankety do kterych muze prispivat jakykoli duchodce? Vsichni maji internet a nakonec si vlastne mohou zajet i do internetove kavarny... Proc zde nahlas nereknes ze to pravo a blaho obcanu ktere mas chranit je jen zasterka ke spineni druhych? Mozna je vhodna doba zde rici ze skolka ktera by mela byt pro velaticke deti je nakonec pro cizi. Proc nebude stat jen 3 miliony korun ale o dalsi 3 navic protoze zastupitele jako spravni hospodari rozhodli aniz by meli vyporadane pozemky pod skolkou? Proc tedy nebyla zrovna postavena nova kontejnerova v z1 kde bydlis a obec tam vlastni pozemek ktery nemuze prodat? Proc obyvatele teto lokality dodnes neplat stocne narozdil od ostatnich? Neskryvas sva pochybeni za neco jineho? Zlodej krici chytte zlodeje!

  • Dobrý den,
    pokusím se reagovat férově a zároveň přehledně, protože v příspěvku zaznělo několik nesouvisejících útoků a narážek na různé oblasti:
    1. To, o čem píšete ohledně MŠ nemá vůbec žádnou spojitost s anketou a případným stěhováním k jinému st. úřadu. V anketě mohou hlasovat důchodci a nevím, proč by jim tato možnost měla být ubírána, ano je možné hlasovat i z internetové kavárny - to je právě ten důvod, proč jsme zvolili tuto anketu - jak sám/a uvádíte, je dostupná v podstatě všem.
    2. MŠ Velatice byla rozšiřována tak, aby kapacitně mohly být přijaty všechny děti z Velatic a zbývající kapacita je doplněna přespolními. Tato investice byla realizována zejména s výhledem do budoucna - s ohledem na stávající výstavbu.
    3. MŠ není o 3 miliony dražší - byla dražší o cca 600.000,- Kč a díky tomu bylo nad původní rámec provedeno: výměna oken a zateplení staré části budovy, kompletně nové umývárny a WC, nové žaluzie, kryty na topení a barevná výmalba.
    4. Pozemky ve stávající lokalitě Z1 nejsou v majetku obce - pravděpodobně jsou myšleny pozemky v lokalitě Z3 (vedle Klidové zóny), já bydlím v lokalitě Z5, - každopádně by bylo zcela nelogické budovat druhou školku, navíc modulová školka není levnější. Na všechny aktuálně prodávané pozemky již máme zájemce.
    5. Někteří obyvatelé v nových částech obce nemají uzavřené smlouvy s VAS, což je chyba na straně VAS, která nemá po předání kanalizace v této části obce ve všem úplný přehled - obec zasílá podklady k fakturaci tak, jak je to s VAS dohodnuto.
    6. V těchto věcem si naprosto upřímně neuvědomuji žádné pochybení svoje ani vedení obce. Není v nich ani trocha zlodějiny, ani trocha pochybné morálky.
    Všechny uvedené útoky podle mne naprosto nesouvisí s anketou, jde pouze o čistě osobní útoky, které administrátor mohl smazat, ale já na ně rád odpověděl.

  • Byli jsme požádáni o zveřejnění odkazu na anketu související se stavebním úřadem Pozořice:
    http://pozorice-trochu-jinak.webnode.cz/problematika-su-pozorice/

  • Host (Stavebník)

    K otázce přesunu stavebního úřadu uvádím toto. Pokud při prvním kontaktu s úředníky stavebního úřadu ze stranu úřednice zazní : "Pane, tak tohle tam v životě nepovolíme" , bez patřičného zdůvodnění. Tak to jistě není správně. Pokud má úřad zákony uvedeny termíny pro vyřízení podané žádosti a ten termín bez jakékoli reakce se stavebíkem se prodlouží na trojnásobek tak to jistě není správně . Z uvedených skutečností jsem svěřil vyřízení stavebního povolení odborníkovi. samozřejmě za peníze.
    Mám bohaté zkušenosti s jednání i s jinýmy úřady státní správy, a když žádám tak jsou při jednání nápomocni. Prostě mě poradí. Při jednání se stavebním úřadem Pozořice jsem se s tímto přístupem nesetkal.
    Poznámka: Dodávám , že mnou pověřený odborník stavební povolení získal , a že je velmi těžké se negativně vyjadřovat zvláště, když od stavebního úřadu budete stále něco potřebovat, lidi si prostě vyjádřením svého názoru nechtějí dělat problémy a proto se vyjadřují pouze v anonymních anketách.

  • Host (Martin)

    Dobrý den, děkuji za reakci na můj příspěvek. Já chtěl pouze vyjádřit myšlenku toho, že zákazník, který má poct toho, že byl poškozen, se ozývá vždy a hlasitěj, což vede k tomu, že se opomíjí kladné zkušenosti, které jsou dnes (naprosto správně), povážovány jako standard. Píši to proto, že já mám zkušenosti se stavebním úřadem dobré a chci se alespoň touto formou zastat práce úřednic.

  • Dobrý den, samozřejmě jsme si vědomi toho, že výsledky ankety nejsou 100% objektivní, ale ze stávajícího výsledku je zřejmý převažující názor. O případném přeložení bude rozhodovat rada obce a následně zastupitelstvo a je na jednotlivých zastupitelích, jaké podklady a informace si k rozhodování zajistí.
    Možnost přeložení stavebního úřadu pod MÚ Šlapanice však není předkládán z důvodu "sporných řízení", ale z důvodů častých stížností od stavebníků a také z důvodu lepší dostupnosti úřadu v Brně. Vše také bude záležet na postoji vedení města Šlapanice.

  • Host (Martin)

    Myslím si, že je složité posuzovat objektivitu této ankety, protože dle mého názoru je rozhodování dotázaných ovlivněno výsledky podobných anket sousedních obci, což předem zajišťuje podobný výsledek. Pochybuji o tom, že počet hlasů hovořící pro odtrhnutí se zakládá na negativní zkušenosti s jednáním úřadu, ale spíše je ukázkou ovlinitelnosti úsudku lidí. Je to pouze můj názor, ale myslím si, že mnohem užitečnější než anketa by byla analýza "sporných" rozhodnutí a na ty si vyžádat vyjádření od úřadu, proč tak či onak jednalo. Toto by podle mě poskytlo reálnější pohled na věc, než anketa, ve které se vyjádří mizivé procento obyvatel obce. Nikdy se totiž nelze zavděčit všem lidem a pochybuji o tom, že vždy je chyba pouze na straně stavebního úřadu.

  • Vzhledem k tomu, že se přes dnešní noc podezřele zvýšil počet hlasů v anketě, byla administrátorem provedena kontrola a následně byly smazány všechny podezřelé hlasy - tedy hlasy z jedné IP adresy přidané v intervalu několika minut. Podezřelé hlasy tedy neodpovídají reálným možnostem hlasování. Tyto hlasy byly smazány u odpovědi NE i ANO. Hlasování v anketě bude nyní pravidelně kontrolováno.

  • Host (Taky občan)

    Dost informací o SÚ Pozořice najdete i tady: http://pozorice-trochu-jinak.webnode.cz/problematika-su-pozorice/

  • Host (Občan)

    Dobrý den.
    Myslím si že o takto závažném kroku by se mělo hlasovat i jinou formou, než na internetu. Spousta občanů na internet nechodí a nebo ne tak často. Výsledek hlasování nemusí být dost reprezentativní.

  • Dobrý den, protože víme, že jde o důležitý krok, zjišťujeme názor občanů touto cestou, která je velmi jednoduše dostupný všem. Ze stejného důvodu chceme, aby tento případný krok schválilo i zastupitelstvo, přestože to není formálně potřeba. Myslím, že tento postup je nadstandardně otevřený a vstřícný. Další postup bude samozřejmě záležet, až na výsledku ankety, která byla spuštěna teprve dnes a na následném jednání s městem Šlapanice.